vineri, 10 februarie 2012

Bhuvaneshwari

Bhuvaneshwari reprezintă vidul în forma sa creatoare, din care izvorăşte Creaţia şi care susţine dezvoltarea ei ulterioară. Este important să subliniem aici faptul că acest vid nu este vidul anterior Creaţiei, care este transcendent şi pe care îl reprezintă Marea Putere Cosmică Dhumavati. Din punct de vedere al localizării, Bhuvaneshwari se află pretutindeni în spaţiu. 

Practic, putem afirma că noi ne aflăm mereu în sfera de conştiinţă gigantică a lui Bhuvaneshwari, dar dincolo de această realitate (care implică o dimensiune macrocosmică), zeiţa reprezintă mai cu seamă spaţiul extrem de subtil din inima noastră, în care este conţinută într-un mod tainic întreaga Manifestare şi care totodată reprezintă locul sacru în care ne putem identifica prin revelare spontană şi beatifică cu conştiinţa Sinelui nostru Suprem Nemuritor (Atman). 


Bhuvaneshwari este puterea dragostei. Iubirea lui Bhuwaneshwari pune capăt ataşamentelor şi suferinţelor de care avem parte, făcându-ne conştienţi de iubirea adevărată, cosmică, fără formă dar care conţine în ea toate formele de manifestare.


Frumuseţea lui Bhuvaneshwari este menţionată adesea. Celebrul tratat Tantrasara o descrie ca fiind o femeie cu un chip frumos, încadrat de un păr inelat de culoarea albinelor negre şi având un zâmbet plin de bunăvoinţă. Ochii săi sunt limpezi şi calzi, buzele ei roşii sunt pline, şi nasul său este delicat. Sânii săi fermi sunt unşi cu pastă de santal şi şofran. Talia sa e îngustă, coapsele, fesele şi ombilicul sunt încântătoare. Gâtul său superb este decorat cu bijuterii, şi braţele sale sunt făcute pentru îmbrăţişare.




sursa :http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=4291

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu