miercuri, 6 august 2014

ALEGE VINDECAREA


Cel mai mare rau pe care ti-l poti face este sa incetezi sa iubesti pentru ca ai fost ranita sau pentru ca ai putea fi ranita. Nu face asta. Fii dispusa sa fii ranita. Durerea incercarii de a nu deveni vulnerabila e mai mare decat durerea de a iubi si de a pierde. Tine minte.
Pentru ca procesul de vindecare sa fie complet, e nevoie de iertare. Treaba ta e sa ierti. Ideea de a uita o nedreptate suna de parca vei avea brusc o amnezie odata ce vei ierta pe cineva. Cu alte cuvinte daca, inca iti mai amintesti durerea pe care ti-a pricinuit-o cineva, inseamna ca nu ai iertat de tot. Iertarea nu inseamna uitare. Inseamna doar ca nu mai porti ranchiuna persoanei respective. Nu ii vrei raul. Iertarea inseamna sa stergi sumele pe care ti le datoreaza altii.
Inima care nu iarta, cu timpul se intareste. Sa te tii strans de pacatul altcuiva, e ca si cum te-ai agata de un taciune aprins. Lasa-l jos, pentru ca te va arde si mai tare daca refuzi sa-i dai drumul.

Odata ce l-ai iertat pe celalalt, fa un ultim pas : inlocuieste ura prin caritate, rugandu-te pentru indiferent cine te-a ranit. Roaga-te ca inima lui sa fie vindecata. Dumnezeu va avea grija sa se faca dreptate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu