joi, 30 mai 2013

Devi stotra - Shankaracharya


Un citat din cartea “Kundalini Yoga” a lui SWAMI SHIVANANDA atribuit lui Shankaracharya

Îmi caut refugiul în Tripura Sundari, Soţia Celui cu trei ochi, care locuieşte în pădurea kadamba , care este aşezată pe un disc de aur şi sălăşluieşte în cei şase lotuşi ai yoghinului întotdeauna strălucind în inima celor Perfecţi, a cărei frumuseţe o excelează pe aceea a florii Japa şi a cărei frunte este împodobită cu luna plină.” 

 kadamba in intelesul de kaadaMbarii este numele unei fete tinere.
TRIPURA SUNDARI este evocată în aspectul de KADAMBARI – SUNDARI, adică tânăra fată care are aici caracteristici ascunse.
Discul de aur este aici Soarele Mistic, cei şase lotuşi sunt centrii bioenergetici invizibili din planurile subtile ale aurei yoghinului practicant. 
Floarea JAPA este aici rezultatul final al tehnicilor yoga de cultivare mentală a rezonanţelor perfecte cu Marile Puteri Cosmice, luna plină este simbolul lui SOMA – CHAKRA. 
Din toate acestea rezultă că aspectul invocat este TRIPURA SUNDARI sub forma tinerei fete KADAMBARI, ce locuieşte dincolo de limitările celor şase lotuşi sau CHAKRA şi care are drept suport simbolul soarelui şi al lunii, nimeni altul decât HAMSA reprezentate ca vârfuri sau puncte focar (BINDU) în simbolismul triunghiular regăsit în centrul lui TRIPURA SUNDARI YANTRA. 
Unul dintre cele 1000 de Nume ale lui DEVI BALA SUNDARI, enumerate în textul sanscrit “BALA – PANCHANGA”, este chiar KADAMBARI, tradus prin “Plină de mulţumirea Vinului Kadamba”, ceea ce ne îndreptăţeşte să afirmăm că această DEVI se hrăneşte cu elixirul secret al Nemuririi ce curge din SOMA CHAKRA. HAMSA este considerat Sine-le lui SHAKTI[Kaulajnananirnaya, VI, 4-6].    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu