marți, 17 aprilie 2012

dakini verde



Marele GURU Padma Sambhava a spus: Atunci când DHARMA se realizează spontan în inima ta, vor apărea diferite semne ale succesului în practica spirituală.

Yeshe Tsogyel a întrebat: Care sunt aceste semne?

GURU-L a răspuns:
Atunci când lăcomia te afectează din ce în ce mai puţin, acesta este un semn că ai reuşit să învingi tendinţa demoniacă de a fi ataşată de (fixată în) aşa-zisa „realitate” a lumii materiale, concrete.
Atunci când ataşamentul tău scade, acesta este un semn că te-ai eliberat de tirania ambiţiei.

Atunci când emoţiile tale perturbatoare apar din ce în ce mai rar şi sunt din ce în ce mai puţin intense, acesta este un semn că cele cinci otrăvuri (ale tendinţelor inferioare, şi anume: orgoliul, mânia, dorinţele pasionale, invidia şi prostia) încep să fie alchimizate şi depăşite în interiorul fiinţei tale.

Atunci când nu mai manifeşti aproape deloc egoism, acesta este un semn că ai învins tendinţa demoniacă de a te agăţa, de a fi ataşată de propriul ego (egoismul).

Atunci când te-ai eliberat de prejudecăţi, precum şi de idei fixe şi închistatoare şi nu te mai agăţi de niciun punct de referinţă, acesta este un semn că începi să îţi trezeşti adevărata stare de înţelepciune şi astfel nu mai apar în cazul tău percepţii eronate care te-ar putea amăgi.

Atunci când în conştiinţa ta sunt unificate conceptele de „cel care meditează” şi „obiectul meditaţiei” şi nu pierzi niciodată din vedere natura ta înnăscută (Sinele Suprem nemuritor), acesta este un semn că ai început să trăieşti stări autentice de iluminare spirituală.

Atunci când orice percepţie apare ca o experienţă imparţială de sine stătătoare, acesta este un semn că ai ajuns la esenţa practicilor meditative, care ţi-au trezit o viziune corectă.

Atunci când percepi SAMSARA şi NIRVANA ca fiind indivizibile, fiind una şi aceeaşi realitate, acesta este un semn al faptului că deplina realizare spirituală se trezeşte în fiinţa ta. Pe scurt, dacă nu mai eşti ataşată nici măcare de propriul tău trup, acesta este un semn al eliberării totale de orice ataşament.


Atunci când nu te mai afectează suferinţa şi dificultăţile, acesta este un semn al faptului că ai înţeles că lumea aparenţelor este o iluzie.

Atunci când nu mai manifeşti decât într-o măsură foarte mică cele opt griji (preocupări) lumeşti (dorinţa de a obţine câştiguri materiale, plăcere, mândrie şi faimă, precum şi respingerea sau teama de pierdere, durere, reproşuri şi proastă reputaţie), acesta este un semn al faptului că ai recunoscut cu adevărat natura iluzorie a minţii.

În orice caz, atunci când semnele interioare ale succesului încept să se manifeste vizibil în exterior, este precum în cazul unui copac care a înfrunzit.

Atunci când semnele exterioare sunt observate de ceilalţi oameni, este ca şi cum fructele copacului s-au copt şi pot fi savurate de ceilalţi.

Mulţi practicanţi ai DHARMA-ei, datorită superficialităţii şi lipsei de consecvenţă în practica spirituală, nu au dobândit nici măcar o singură calitate (virtute divină) şi în cazul lor nu se manifestă deloc semnele succesului. Fiinţele care au atins realizarea spirituală sunt extrem de rare şi tocmai de aceea este esenţial să faci eforturile necesare, cu o perseverenţă exemplară, în practica meditaţiei.

Notă. Cuvântul DHARMA, în budismul tantric tibetan, desemnează deopotrivă legile divine, tradiţia spirituală, cât şi (în mod particular) învăţăturile budiste. DHARMA înseamnă de asemenea şi îndatorire sau practică spirituală şi se referă în mod special la menirea proprie a unei anumite fiinţe umane.

sursa http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?item=6900

2 comentarii:

  1. Iat-o pe Tara cea roşie, la Sud!
    Iat-o pe Tara cea galbenă, la Nord!
    Iat-o pe Tara cea neagră, la Vest!
    Iat-o pe Tara cea verde, la Est!
    Iar aici în mine
    Se află Maha Tara, Tara esenţială, Tara inefabilă,
    Străluceşte ca o stea în inima mea!♥
    Om tare tuttare ture soha! Tara!♥

    Ajută-mă să-i vindec pe ceilalţi
    Ajută-mă să mă vindec pe mine.

    Divinitatea din mine se inchina in fata divinitatii din tine!♥

    RăspundețiȘtergere