"- Esti faimoasa, libera si traiesti la Paris, dar... singura. Nu-ti
lipsesc tandretea, mangaierile, atingerile unui barbat? Nu ti se pare
ca-ti refuzi niste momente de fericire, fie ele si efemere?
-
Cateodata ma mai aprind si eu dupa cineva, fiindca mi-e dor de o
atingere. Dar ma inchin. Sau zic un rozariu. Este medicamentul perfect
pentru toate pornirile. Bine, eu trebuie sa spun cate un rozariu in
fiecare zi, la ce porniri am! Hahaha! La rozariu o invoci mereu pe
Fecioara Maria care te ajuta sa fii atrasa de duhul pur, nu de duhul
impur. Pana la urma, nevoia de afectiune e nevoia de Dumnezeu din
celalalt. Sufletul omului este facut pe masura lui Dumnezeu. Nu-l poate
umple decat Dumnezeu. Cu orice altceva ai incerca sa-l umpli, nu-ti va
ajunge niciodata, nu te va satura niciodata de tot. Disperarea asta de a
trai viata cu orice chip, de a nu precupeti nici o clipa, trairismul
asta, e tot o lipsa a credintei. Castitatea mi-a adus o pace si un calm
pe care nu le cunosteam. De cand sunt din nou singura, foarte multi
barbati roiesc in jurul meu. Si trebuie sa ma apar prin rugaciune si sa
am mult discernamant, ca sa-mi dau seama daca ma vor pe mine, cu
adevarat, sau pe Rona Hartner, fiindca da bine s-o ai in palmares. Nu am
de gand sa aduc pe oricine pe post de tata surogat. N-as mai accepta un
om fara credinta, indiferent de cat de frumos, destept sau bogat ar fi.
Daca Dumnezeu nu-mi scoate in cale pe nimeni, stau cuminte, in pacea
mea, si-mi vad de treaba!"
sursa: http://www.formula-as.ro/2009/877/lumea-romaneasca-24/la-paris-cu-rona-hartner-11363
miercuri, 25 aprilie 2012
vineri, 20 aprilie 2012
marți, 17 aprilie 2012
Zarathustra (Zoroastru)
Zarathustra (Zoroastru)
Ahura Mazda sau Hormuz este divinitatea adorata de Zoroastru ca si Creator necreat, sau Dumnezeu.
Zoroastrismul este astfel descris de către adepţii săi drept Mazdayasna, închinarea lui Mazda.În Avesta, "Ahura Mazda este cel mai mare obiect de cult", divinitatea prima şi menţionata cel mai frecvent în liturgie Yasna. În cosmogonia zoroastrian şi tradiţie, toate divinităţi mai mici sunt, de asemenea, creaţii ale Mazda. (Citeste Bundahishn III)
El a fost zeul cerului, omniscient, preot ceresc, lider al zeilor de bună conduită (Ahura). A fost un Dumnezeu abstract, transcendent, nici o imagine concretă, aşa că nu a fost reprezentat. Fiul său a fost Atar lui Dumnezeu, identificat cu focul. Ahura Mazda este zeul antagonist lui Angra Mainyu, zeul răului, de asemenea, numit Ahriman, lider al zeilor de abatere (Daeva).
"Mazda", înrudit cu MedhaA in sanscrita, inseamna "inteligenta" sau "înţelepciune".
"Ahura" a fost iniţial un adjectiv sensul ahurico, ce caracterizează o entitate numita indo-iranian * asura specificate. Deşi există încă urme evidente în textele antice indiene şi de iranieni, în ambele culturi aparre cuvântul sporadic ca epitetul de alte divinităţi....
sursa: http://lisis.wordpress.com/2008/05/19/ahura-mazda
dakini verde
Marele GURU Padma Sambhava a spus: Atunci când DHARMA se realizează spontan în inima ta, vor apărea diferite semne ale succesului în practica spirituală.
Yeshe Tsogyel a întrebat: Care sunt aceste semne?
GURU-L a răspuns:
Atunci când lăcomia te afectează din ce în ce mai puţin, acesta este un semn că ai reuşit să învingi tendinţa demoniacă de a fi ataşată de (fixată în) aşa-zisa „realitate” a lumii materiale, concrete.
Atunci când ataşamentul tău scade, acesta este un semn că te-ai eliberat de tirania ambiţiei.
Atunci când emoţiile tale perturbatoare apar din ce în ce mai rar şi sunt din ce în ce mai puţin intense, acesta este un semn că cele cinci otrăvuri (ale tendinţelor inferioare, şi anume: orgoliul, mânia, dorinţele pasionale, invidia şi prostia) încep să fie alchimizate şi depăşite în interiorul fiinţei tale.
Atunci când nu mai manifeşti aproape deloc egoism, acesta este un semn că ai învins tendinţa demoniacă de a te agăţa, de a fi ataşată de propriul ego (egoismul).
Atunci când te-ai eliberat de prejudecăţi, precum şi de idei fixe şi închistatoare şi nu te mai agăţi de niciun punct de referinţă, acesta este un semn că începi să îţi trezeşti adevărata stare de înţelepciune şi astfel nu mai apar în cazul tău percepţii eronate care te-ar putea amăgi.
Atunci când în conştiinţa ta sunt unificate conceptele de „cel care meditează” şi „obiectul meditaţiei” şi nu pierzi niciodată din vedere natura ta înnăscută (Sinele Suprem nemuritor), acesta este un semn că ai început să trăieşti stări autentice de iluminare spirituală.
Atunci când orice percepţie apare ca o experienţă imparţială de sine stătătoare, acesta este un semn că ai ajuns la esenţa practicilor meditative, care ţi-au trezit o viziune corectă.
Atunci când percepi SAMSARA şi NIRVANA ca fiind indivizibile, fiind una şi aceeaşi realitate, acesta este un semn al faptului că deplina realizare spirituală se trezeşte în fiinţa ta. Pe scurt, dacă nu mai eşti ataşată nici măcare de propriul tău trup, acesta este un semn al eliberării totale de orice ataşament.
Atunci când nu te mai afectează suferinţa şi dificultăţile, acesta este un semn al faptului că ai înţeles că lumea aparenţelor este o iluzie.
Atunci când nu mai manifeşti decât într-o măsură foarte mică cele opt griji (preocupări) lumeşti (dorinţa de a obţine câştiguri materiale, plăcere, mândrie şi faimă, precum şi respingerea sau teama de pierdere, durere, reproşuri şi proastă reputaţie), acesta este un semn al faptului că ai recunoscut cu adevărat natura iluzorie a minţii.
În orice caz, atunci când semnele interioare ale succesului încept să se manifeste vizibil în exterior, este precum în cazul unui copac care a înfrunzit.
Atunci când semnele exterioare sunt observate de ceilalţi oameni, este ca şi cum fructele copacului s-au copt şi pot fi savurate de ceilalţi.
Mulţi practicanţi ai DHARMA-ei, datorită superficialităţii şi lipsei de consecvenţă în practica spirituală, nu au dobândit nici măcar o singură calitate (virtute divină) şi în cazul lor nu se manifestă deloc semnele succesului. Fiinţele care au atins realizarea spirituală sunt extrem de rare şi tocmai de aceea este esenţial să faci eforturile necesare, cu o perseverenţă exemplară, în practica meditaţiei.
Notă. Cuvântul DHARMA, în budismul tantric tibetan, desemnează deopotrivă legile divine, tradiţia spirituală, cât şi (în mod particular) învăţăturile budiste. DHARMA înseamnă de asemenea şi îndatorire sau practică spirituală şi se referă în mod special la menirea proprie a unei anumite fiinţe umane.
sursa http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?item=6900
miercuri, 11 aprilie 2012
marți, 10 aprilie 2012
joi, 5 aprilie 2012
Zăpada Albă - un mister al senzualităţii
Thierry David - L'Invitation au Mystere
Zăpada Albă - un mister al senzualităţii Atât în Orient, cât şi în Occident, valoarea unor asemenea secreţii a fost recunoscută şi i s-au atribuit denumiri precum “Laptele Vrăjitoarelor”, “Zăpada Albă“ sau “ Sucul de piersică al nemuririi”.
Există femei extrem de senzuale şi totodată foarte afectuoase, care, în mod natural, fără să fie în perioada alăptării, secretă aşa-numita ”zăpadă albă”. Nu este vorba nici de o născocire, nici de o problemă de natură medicală. Ele pot avea secreţie lactată permanent. Doar o stare acută de devitalizare poate afecta această esenţă dulce şi hrănitoare.
“Esenţa de Coral“ are o mare valoare mai ales în cazul unei femei care nu a avut copii şi care nu are lapte. Acest fluid extraordinar are culoarea albă şi un gust uşor dulce, foarte plăcut. Bărbatul trebuie să sugă şi să bea plin de adoraţie acest medicament special. El are un efect binefăcător asupra întregului organism, trezind stări de iubire şi de senzualitate foarte intense.
sursa: http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=1872
luni, 2 aprilie 2012
No Need to Be Loved
"Can you imagine such a place where you don't need to be loved?
It's a very quiet place. In this place your love becomes very open, very broad, very beautifull, very strong."
mai stii ?
Mai stii cum te strigam pe atunci
“icoană cu picioare lungi”
veneai pe rîu sau rîu erai
curgeai în mine pînă-n rai
cu limba preschimbată-n bici
vînam pe coapse iepuri mici
vînam prin pulpe fîn mieriu
erai mireasmă eram viu.
Dar of of of desiş de ochi
acum de mine trag trei popi
carnea-mi miroase
de pe-acum a scîndurică de salcîm
pe cînd mînzeşte muşti din cai mie
ţărîna-mi spune hai,
mie ulcica-mi spune blid,
iubire – măr rostogolit
Abonați-vă la:
Postări (Atom)