vineri, 23 martie 2012

Baie aromata cu petale de trandafir

din cartea "Ayurveda pentru femei" de Ernst Schrott, Cynthia-Lina Bolen
http://www.eusunt.ro/carte-Ayurveda-pentru-femei~840/


"Baie aromata cu petale de trandafir
Pentru toate tipurile de piele: 1-2 mâini de petale de trandafiri 1 bucată de mătase (cea 15x15 cm) 1 şnur auriu 1-2 picături de ulei esenţial de trandafiri (facultativ). Confecţionaţi un săculeţ din bucata de mătase, puneţi în el petalele de trandafiri şi legaţi-l cu şnurul. Aşezaţi săculeţul, plin cu petale, sub jetul de apă şi scufundaţi-l în apa de baie. Dacă doriţi să adăugaţi ulei esenţial, îl puneţi direct în apă. Parfumul de trandafir creează o ambianţă luxoasă şi plină de romantism, care ne face să uităm de grijile zilnice, deschide inima şi relaxează tensiunea nervoasă. Datorită agenţilor echilibranţi ai acestei flori, o baie cu petale de trandafiri regenerează pielea, o catifelează şi o face mai suplă. Trandafirul este simbolul iubirii. În zilele noaste, în Iran, unde vechile obiceiuri vedice nu au dispărut, se întâmplă, cu ocazia căsătoriilor, ca mireasa să fie dusă la viitorul ei soţ la bordul unei gondole ce alunecă pe o apă parfumată cu trandafiri.



 Baie de frumuseţe cu lapte şi cu miere
 Pentru toate tipurile de piele: 1-2 căni de lapte (smântână proaspătă lichidă pentru tipul Vata) 1 cană de miere din flori de munte Câteva picături de ulei esenţial la alegere. Se amestecă laptele şi mierea cu câteva picături de ulei esenţial preferat - uleiul de trandafir sau de iasomie fiind deosebit de recomandat - sau dintr-un ulei esenţial corespunzând tipului vostru de dosha. Se diluează cu grijă acest lapte în apa călduţă. Această baie cu lapte şi cu miere procură o plăcere deosebită, pentru că revitalizează întregul corp. Pielea îşi redobândeşte strălucirea juvenilă, elasticitatea şi catifelarea. Veţi savura şi mai mult această baie voluptuoasă pe fondul unei muzici clasice şi la lumina lumânărilor. Aşezaţi un buchet mare de flori în faţa voastră. După baie, odihniţi-vă cel puţin treizeci de minute şi degustaţi o ceaşcă de lapte cald cu migdale, condimentat cu cardamom sau anason. Dacă veţi adormi imediat după baie, somnul va fi profund şi odihnitor.



 Baie cu lavandă Tip Vata. 1 mână de flori de lavandă 1 cană de făină de ovăz 1 bucată de mătase grej (cea 20 x 20 cm) 1 şnur. Confecţionaţi un săculeţ cu ajutorul bucăţii de mătase, puneţi în el florile de lavandă şi făina de ovăz, apoi legaţi-l cu şnurul. Cufundaţi-l în apa de baie. Asocierea lavandei cu ovăzul creează o senzaţie de căldură, de confort şi de vigoare. Ovăzul purifică pielea şi calmează nervii; lavanda are un efect relaxant, curăţând şi dezodorizând. Săculeţul de mătase poate să folosească şi ca mănuşă de baie pentru eliminarea impurităţilor cutanate. În acest caz, masaţi încet pielea cu el.

 Baie cu flori de crizantemă Tip Pitta. 5-7 flori de crizantemă. Puneţi florile să se înmoaie în apa băii şi lăsaţi-le să plutească la suprafaţă...."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu