joi, 21 iulie 2011

Kamala


Kamalatmika (sau Kamala) este zeiţa născută din ocean, este Marea Mamă, care implineste dorinţele. Ca si Tripura Sundari este asociata cu dragostea şi dorinţa. În timp ce Tripura Sundari generează fericirea prin percepţiile interioare , Kamalatmika guvernează fericirea şi frumuseţea în exterior. Ea este manifestarea de Frumusetii pe Pamant, este zeiţa ce aduce bogatia şi succesul şi plăcerea , dar Kamalatmika este venerată pentru a atinge bunăstărea spirituală, bunăstarea (inclusiv materială) fără ataşamente şi fără lăcomie.

Kamalatmika, forma lui Lakshmi, este legat
ă de Kali şi ne face să înţelegem că materia este doar tranzitorie. Dar, în acelaşi timp, Kamala este, de asemenea, Zeita de Lotus, cea mai sacră dintre toate florile.
Floarea de lotus este natura ei : Frumusete infinit
ă, Bucurie Divină, Extaz şi Harul lui Dumnezeu.

Kamalatmika este ca Sundari, stăpână asupra splendoarii şi frumuseţii, dar în timp ce Tripura Sundari guverneaza cele mai multe forme "interioare", Kamala guverneaza formele exterioare, minunile naturii.
Frumuseţea Kamalei este vizibil
ă in frumusetea florilor, frumusetea cerului, frumuseţea mărilor, râurilor, apusuri de soare, o frumusete imensa, eterna şi infinita: Absolutul.
Şi desi ultima Mahavidya din cele zece,
Kamalatmika este puterea care se manifestă in plan material, este forma cea mai concretă a Zeitei în domeniul perceput de către cele cinci simţuri.

Datorită Kamalei suntem capabili să înţelegem ca şi în lucrurile cele mai "banale", fulgul de zăpadă care cade, copacul înflorit, soarele răsare, norul care calatoreste, copilul care se joacă, peşte ce înoata, pasăre ce canta este divinul.
Când percepem divin aceste mici minuni, ca o
poezie , noi percepem esenţa lui Kamalatmika.

Proiectia Sa în corpul nostru este la nivelul inimii şi corespunde lui Anahata
Chakra.
Aveţi posibilitatea să va închinati si sa o adorati pe Kamalatmika recunoscând splendoarea divină în lucrurile materiale, apreciind şi respectând toate frumuseţile naturii.

adaptare dupa http://www.devibhakta.com/mahavidya.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu